Blog keyboard_arrow_right Nezařazené keyboard_arrow_right Průvodce výběrem mlýnku na kávu

Obrázek příspěvku: Průvodce výběrem mlýnku na kávu

Průvodce výběrem mlýnku na kávu

person access_time24. october 2019 chat_bubble_outline0 komentářů remove_red_eye44 shlédnutí

Hledáte ještě lepší chuť kávy? Možná je čas investovat do nového mlýnku na kávu. Se všemi možnostmi na trhu však může být obtížné vybrat pro vás ten nejlepší stroj.

Nikdy se nebojte - jsem tu, abych si před nákupem mlýnku na kávu rozdal některé z nejdůležitějších informací, které potřebujete vědět. Z toho, proč mlýnky na kávu záleží na otřepání vs čepel, to všechno vysvětlím. Začněme!

Proč si koupit (lepší) mlýnek na kávu?

  1. Předemletá káva není dost dobrá

Ta taška předem mleté ​​kávy vyprchala dlouho předtím, než jste ji koupili. Když drtíte kávu, začne se okamžitě uvolňovat vůně - a všimnete si rozdílu, který to v šálku způsobí. Nápoj, který se vaří s kávou, která byla mletá právě před patnácti minutami, postrádá stejné chutě a vůně jako dobré, čerstvě mleté ​​zrna. A pokud kupujete speciální kávu, chcete, aby chutnala nejlépe.

  1. Chcete pro svého sládka správnou velikost mletí

Znáte velikost grindu, která potřebujete pro vaši oblíbenou metodu vaření a recept? Každá metoda vaření piva má ideální brusný profil . Předemletá káva nebude jen zatuchlá; může to být také příliš hrubé nebo jemné. (Za zmínku stojí také to, že zatímco většina mlýnků nabízí dobrou škálu velikostí, některé z nich nebudou vařit dostatečně tureckou kávu.)

  1. Chcete přepínat mezi metodami vaření - nebo recepty

Řekněme, že máte několik způsobů přípravy: V60, frenchpress a domácí espresso. Proč byste si měli kupovat samostatnou kávu pro různé způsoby vaření, když byste si mohli koupit jeden sáček a vhodně rozemlet?

A co víc, velikost mletí je klíčem k extrakci  a experimentováním s malými odchylkami v ní můžete ovládat chuť vaší kávy. To platí zejména, pokud vaříte s AeroPress, který dobře funguje s širokou škálou velikostí grilování, dobou vaření a recepty.

  1. Máte dost nekonzistentní nebo špatné kávy

Nekonzistentní grind může vést ke špatné pivo, zda problém je hořkost, kyselost, nebo prostě, že se nemůžete dostat stejný vkus dvakrát. Pokud však používáte brusku nekvalitní kvality, pravděpodobně budete mít k dispozici větší a menší kousky („balvany“ a „pokuty“). Balvany se podextrahují a vytvářejí kyselou a nevyváženou chuť; pokuty se přetáhnou a přidají hořkost.

Jen si představte: koupili jste si výjimečnou kávu (a pravděpodobně jste za ni zaplatili dost). Ale teď to prostě nedokážete ochutnat stejným způsobem jako v kavárně - a to vše kvůli vašemu mlýnku.

  1. Chcete mít větší kontrolu nad svým espressem

Chcete vylepšit své espresso? Pak je čas na trochu technické! Teplota a vlhkost, denní doba a dokonce i věk vašich pražených bobů mohou ovlivnit ideální velikost mletí pro váš kávovar a recept. Například, když je vlhkost vyšší, kávová zrna absorbují část této vlhkosti.

Mít dobrý mlýnek vám umožní větší přesnost při mletí vašich kávových zrn - to znamená, že můžete mít stejnou skvělou kávu i přes počasí, denní dobu nebo pokud jsou vaše zrna o několik dní starší.

Jak si vybrat brusku: Burr vs Blade

Nyní víme, proč na brusičích záleží, pojďme se podívat na různé možnosti tam venku. A první věc, kterou musíte zvážit, je, zda chcete brusku nebo ostří.

Blade mlýnky:

Mlýnky na čepele jsou přesně to, co znějí: mají čepele, které rozdělují vaše kávová zrna na několik částí. Nezapomeňte však, že mletí je vždy násilnou operací - a mlýnky na nože tvrdě zasáhly kávová zrna. Můžete očekávat spoustu balvanů a pokut.

U tohoto typu mlýnky ovládáte velikost půdy pomocí časování. Čím déle je mlýnek v chodu, tím jemnější bude velikost mletí. Některé modely mají časovače, které vám to pomohou ovládat.

Výhody: Jsou levné, díky čemuž jsou přístupné i pro začátečníky.

Nevýhody: Vytvářejí nerovnoměrnou mletí - něco, co může být vážným problémem, zejména pokud máte rádi tureckou kávu nebo espresso.

Burr mlýneks

Mají dva otřepy, jeden, který zůstává nehybný a druhý, který je připojen k motoru a otáčí se. Spíše než krájení kávových zrn, tento typ mlýnku je rozdrtí. Protože síla nárazu není soustředěna na jeden konkrétní bod, má sklon tendenci být důslednější. Stále budete mít nějaké pokuty a balvany, ale méně, než byste viděli s nožovou bruskou.

Výhody: Přesnost, lepší konzistence a lepší kontrola. Pokud chcete prosévat zrna , budete je muset zlikvidovat méně.

Nevýhody: Cena. Některé mlýnky na otřepy jsou také větší a těžší než mlýnky na nože a mohou také využívat více energie.

Další body, které je třeba zvážit

Podívali jsme se na základy, ale při investování do mlýnku je třeba zvážit mnohem více věcí: velikost, počet nastavení mletí, možnosti dávkování, velikost násypky (kde zrna sedí), rychlost mletí, cena, napětí …

Hlavním bodem je, zda chcete specializovaný mlýnek na espresso nebo ne: tyto mají tendenci být robustnější (a dražší!) Podobně některé mlýnky nabízejí standardní dávkování; jiní budou dávkovat v čase.

Perfektní mlýnek neexistuje. Na trhu však existuje mnoho fantastických strojů nabízejících širokou škálu možností. Výrobci brusek tvrdě pracují na neustálém vývoji nových nabídek. Zkoumejte, přemýšlejte o svých potřebách a vyberte brusku, která je pro vás a vaše zvyky při pití kávy nejlepší.

folder_openPřiřazené štítky

Podobné články

Srovnání metod přípravy kávy - Jak na kávu doma ?

personAdmin access_time24. october 2019 remove_red_eye45 bookmarkNezařazené

Hledáte nové zařízení na vaření kávy? Z čeho si vybrat. A každý z nich vytvoří jinou chuť kávy - nemluvě o různých stupních obtížnosti. Tato odrůda je jednou z velkých věcí, které se týkají speciální kávy a kávy třetí vlny: pro vás je snadné najít perfektní ..

Pražení na filtrovanou kávu vs. na espresso

personAdmin access_time24. october 2019 remove_red_eye38 bookmarkNezařazené

Při výběru profilu pražené kávy je třeba zvážit spoustu věcí. Usilujete o lehkou, střední nebo tmavou pečeně? Jak byla káva zpracována a co to znamená pro vaši pečenou křivku? Role má také metoda vaření. Pravděpodobně si zvolíte různé způsoby pražení v závislosti na ..

Jak si připravit espresso doma

personAdmin access_time24. october 2019 remove_red_eye40 bookmarkNezařazené

Pochopení espressa Než skočíme do jejich rady, začněme tím, co je vlastně espresso. Tato krátká káva je známá svou intenzitou, něčím, co je vytvářeno malým objemem a tlakem při vaření. Podle ACA (Special Coffee Association, SCA) je „espresso 25–35 ml nápoj připravený ze ..

Rozšiřte svoji kávovou paletu

personAdmin access_time10. may 2019 remove_red_eye458 bookmarkNezařazené

Tip 1: Nos ví: voní celé plody, čerstvě namletou kávu, "květ" a uvařenou kávu, ještě než se napijete. Použitím nosu se probudí vaše patro a je to velký prvotní dojem z kávy. Vůně kávy se často odlišuje od ostatních aspektů, a tak můžete využít aroma, které vám ..

Jak vám může hrubost mletí pomoci uvařit kávu s lepší chutí

personAdmin access_time24. october 2019 remove_red_eye39 bookmarkNezařazené

Takže chcete, aby vaše káva chutnala ještě lahodněji, sladce a vyváženě. Chcete tu neuvěřitelnou vůni a přetrvávající dochuť. A chcete to pokaždé. Existuje mnoho proměnných, které ovlivňují to, jak vaše káva chutná: čas, teplota, varné zařízení ... Ale ..

0 komentářů

comment Žádné komentáře

Pokud chcete, můžete přidat první komentář k tomuto článku níže.

Vložit komentář

info_outline

Nepublikujte SPAM!

Jakékoliv SPAM komentáře, které nejsou relevantní k obsahu tohoto článku budou odstraněny.