Články a videa v sekci Blog
Historie italského espressa: Znáte historii kávy?
Espresso shot: základna každé nefiltrované kávy. Nejčistší forma nápoje. A klíč k pochopení italské kultury kávy. Itálie nám dává espresso, je předky druhé i třetí vlny. Předefinovala, co to káva znamená. Avšak pití kávy v Itálii je jiné než ve zbytku světa: specialita se snažila chytit ..
Jak na skvělé domácí espresso
Na rozdíl od všeobecného přesvědčení je možné doma vyrobit vynikající espresso bez profesionálního stroje na úrovni barista. Na La Marzocco není třeba stříkat. Proč? Všechno jde o porozumění a ovládání proměnných v každé fázi přípravy espressa. Musíte neustále cvičit a zaznamenávat ..
Zlepšuje vaše Latte Art kávu- nebo zhoršuje?
Představte si, že půjdete do kavárny třetí vlny, objednáte si bílou bílou a obdržíte dokonale extrahovanou chutnou bílou bílou… bez latte art. Svět byl šílený nebo žádný velký problém? Latte art se stalo nezbytnou součástí světa speciálních káv. To si nejen vážíme; očekáváme to. Ale ..
Jak ovlivňuje tlak kvalitu espressa?
Co dělá perfektní espresso , no, espresso? Tlak. Jistě, je zde také crema, velikost nápoje a koncentrovaná povaha kávy, ale nakonec to vše pod tlakem. Ale proč je to tak důležité? Jak to ovlivňuje recepty espressa? A proč je devět barů tak často doporučeným tlakem? Tlak Tlak je měřen v ..
Espresso vs filtr: Jaký je rozdíl?
Káva už není jen káva. Specializované obchody zcela změnily způsob, jakým zobrazujeme a chutnáváme náš šálek Joe. Objevili jsme nesčetné množství metod pro její přípravu a lidé se probouzejí k maličkým složitostem, které ovlivňují celkovou chuť našeho nápoje. Jaký je však skutečný ..
Srovnání metod přípravy kávy - Jak na kávu doma ?
Hledáte nové zařízení na vaření kávy? Z čeho si vybrat. A každý z nich vytvoří jinou chuť kávy - nemluvě o různých stupních obtížnosti. Tato odrůda je jednou z velkých věcí, které se týkají speciální kávy a kávy třetí vlny: pro vás je snadné najít perfektní šálek. ..
Průvodce hrubosti mletí kávy, konzistencí a chutí
Promiňte hříčku, ale hrubost není malá záležitost. Ovládání této proměnné vám umožní zlepšit chuť kávy, zajistit opakovatelnost, experimentovat s recepty a další. Bohužel, mnoho nádherné kávy bylo puštěno jeho drsným profilem. Od špatné velikosti (často způsobené špatným pochopením ..
Průvodce výběrem mlýnku na kávu
Hledáte ještě lepší chuť kávy? Možná je čas investovat do nového mlýnku na kávu. Se všemi možnostmi na trhu však může být obtížné vybrat pro vás ten nejlepší stroj. Nikdy se nebojte - jsem tu, abych si před nákupem mlýnku na kávu rozdal některé z nejdůležitějších informací, které ..
Jak si připravit espresso ve 14 krocích
Espresso: zhruba 30 ml kávové dobroty. Úžasné espresso může být složité, plné a sladké. Může to být nejlepší věc o vašem dni. A espresso není jen nápoj sám o sobě - je to také srdce oblíbených nápojů mnoha zákazníků, jako jsou latte, cappuccino, Americano, plochá bílá, cortado, ..
Poměry kávy při přípravě: Co potřebujete vědět
Našim oblíbeným nápojem ve své nejjednodušší formě jsou mleté kávové boby smíchané s vodou. To, co určuje, jak dobře to chutná - ať už máme sladkou, komplexní, vyváženou a aromatickou kávu nebo kyselou nebo hořkou - záleží na dvou věcech: kvalitě kávových zrn a vody a na tom, jak ..
Jak vám může hrubost mletí pomoci uvařit kávu s lepší chutí
Takže chcete, aby vaše káva chutnala ještě lahodněji, sladce a vyváženě. Chcete tu neuvěřitelnou vůni a přetrvávající dochuť. A chcete to pokaždé. Existuje mnoho proměnných, které ovlivňují to, jak vaše káva chutná: čas, teplota, varné zařízení ... Ale nejúčinnějším nástrojem při ..
Jak zlepšit konzistenci při přípravě nápojů na bázi espressa
Špatná recenze obdrží specializovaná kavárna. "Espresso nebylo tak dobré jako naposledy," říká recenze. "Obchod šel z kopce." Špatná recenze dostává také specializovaná kavárna na ulici. "Lahodná káva, pokud můžete počkat 15 minut na vaše cappuccino," stěžuje si zákazník. Rychlá stálá ..